header

COR Klankbord voor pensioenvragen

Pensioencursus voor Centrale Ondernemingsraad O-I Manufacturing

Voor ondernemingsraden wordt het steeds belangrijker om kennis te hebben van pensioen. De voltallige centrale ondernemingsraad van O-I Manufacturing Netherlands heeft daarom bij SPO een tweedaagse pensioencursus gevolgd. "Pensioenkennis is voor ons een must, het onderwerp leeft enorm op de werkvloer," aldus Huub de Bruijn, voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van O-I.

Afbeelding

"Afhankelijk van wat er in de CAO is afgesproken, heeft een OR of COR meer of minder inspraak in de pensioenvoorziening van een bedrijf. Volgens de Wet op de ondernemingsraden is de OR verplicht om het bedrijf te toetsen op naleving van de CAO. Om die reden zou iedere OR de drijfveer moeten hebben zijn kennis op pensioengebied te vergroten en zijn horizon te verbreden", laat COR-voorzitter Huub de Bruijn weten.

 

Pensioenkennis voor de OR 
Er kunnen allerlei redenen zijn voor ondernemingsraden en centrale ondernemingsraden om hun pensioenkennis te vergroten. Bijvoorbeeld als ondernemingspensioenfondsen fuseren. De OR is een inspraakorgaan en moet wanneer er wijzigingen in een pensioenregeling zijn, een mening kunnen vormen en een oordeel kunnen vellen over deze wijzigingen. De rol van een OR kan bovendien groter worden wanneer een pensioenfonds overgaat naar een andere regeling.

Wilt u meer informatie over wat SPO kan betekenen voor de pensioenkennis van uw OR? Bel naar (070) 427 66 55 of stuur uw mail naar info@spo.nl.

Lees meer over: Ondernemingsraad

Onze Whitepapers

Bekijk onze whitepapers en lees meer over onze visie op geschiktheid

Bekijk onze whitepapers

Wilt u met ons in gesprek over de ontwikkeling van geschiktheid en vakbekwaamheid?

Laat uw telefoonnummer achter. Wij bellen u op een voor u geschikt moment. 
Of stuur ons een e-mail: info@spo.nl