Webinar vormgeven aan de transitie binnen het FTK

  • 6 mei 2021
  • Webinar

Vormgeven aan de transitie binnen het FTK

Verantwoord en evenwichtig balanceren met de risicoverdeling

Pensioenfondsbesturen, uitvoeringsorganisaties en sociale partners moeten in deze transitieperiode afspraken en keuzes maken over hoe zij willen overstappen naar het nieuwe pensioenstelsel. Het maken van de afspraken en de keuzes is complex en de impact is lastig te overzien.

Bij de overdracht van bestaande pensioenaanspraken naar de nieuwe regeling komen verschillende vragen aan de orde. Vragen als de vaststelling van de risicohouding per deelnemerscohort, het inrichten van Life Cycles, solidariteitsreserve en de uitbreiding van de mogelijkheden voor risicodeling binnen beschikbare premieregelingen.  

In dit webinar helpen we zaken te verduidelijken en de samenhang te ontrafelen, zodat u voorbereid bent op een zorgvuldige afweging.

Datum

Het webinar vindt plaats op donderdag 6 mei 2021 van 13.30 – 14.30 uur

Voor wie is dit webinar interessant?

Het Webinar is interessant voor iedereen in de sector die betrokken is bij de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel:

  • CAO-onderhandelaars van werkgevers en vakbonden
  • Pensioenfondsbestuurders
  • Verantwoordingsorgaan

Geef uw vragen door aan ons

Heeft u vragen over de Wet Toekomst Pensioenen? Stel deze hier in de SPO Perform community. Heeft u nog geen abonnement op SPO Perform? U kunt uw vraag tot woensdag 5 mei 2021 stellen via info@spo.nl.
De vragen worden waar mogelijk behandeld tijdens het Webinar.

Aanmelden

U kunt het Webinar online volgen. Bovenaan deze pagina schrijft u zich in. Na afloop kunt u de opname terugkijken via SPO Perform.

Heeft u geen abonnement op SPO Perform? Dan ontvangt u met uw inschrijving voor het webinar eenmalig een gratis proefabonnement. Met dit proefabonnement heeft u 1 maand kosteloos toegang tot het online leerplatform SPO Perform. Het proefabonnement vervalt automatisch.

Het programma INZICHT

Het Webinar is een onderdeel van INZICHT, het meerjarig leer- en opleidingsprogramma van SPO in de transitie naar een nieuw pensioenstelsel. Naast webinars en verdiepende modules houden we u aangesloten op verdere ontwikkelingen rond de transitie naar het nieuwe stelsel door microlearnings en de SPO Perform community.

advies

Advies nodig?

Benieuwd welke opleiding of welk leertraject het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie, ambitie en ervaring? Neemt u dan vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies van onze ervaren opleidingadviseurs.