Wet toekomst pensioenen & Governance

  • 8 september 2022
  • Maatwerk

Wet Toekomst Pensioenen & Governance

Voor leden van VNO-NCW & MKB Nederland

  • Exclusief voor werknemers die werkzaam zijn bij werkgevers en branches die lid zijn bij VNO-NCW & MKB Nederland
  • Keuze uit 2 mogelijkheden in het najaar 2022

Vanaf april wordt de Wet Toekomst Pensioenen behandeld in de Tweede Kamer.

Met de tweedaagse opleiding Wet Toekomst Pensioenen & Governance, maakt u kennis met het nieuwe pensioencontract. U krijgt inzicht in de rollen en de tijdslijn van de transitie in het samenspel tussen sociale partners en pensioenuitvoerders aan de hand van een stappen- en tijdplan.

De docenten, Stef Vermeulen en Raimond Schikhof, zijn ervaren pensioenprofessionals die behoren tot de top in hun vakgebied. Zij weten op enthousiaste en heldere wijze de lesstof met aandacht voor interactie en actualiteit over te brengen.

Voor wie

U hebt ervaring met pensioenen en wilt in de transitie weloverwogen keuzes maken.

De opleiding is bij uitstek geschikt voor verantwoordelijken die betrokken zijn bij de arbeidsvoorwaardelijke fase van het pensioenakkoord zoals pensioenadviseurs, (vak-) specialist arbeidsvoorwaarden, pensioenbelangenbehartiger, HR-manager of hoofd personeelszaken.

De opleiding is exclusief toegankelijk voor deelnemers/cursisten werkzaam bij de leden van VNO-NCW en MKB-Nederland.

Nagaan of uw organisatie lid is? Dat kan hier:

De opleiding wordt verzorgd door SPO. SPO is dé pensioenopleider in Nederland. Wij hebben ruim 30 jaar ervaring met opleidingen in de pensioensector.

Wij staat staan voor u klaar om twee informatieve en interactieve opleidingsdagen voor u te verzorgen. Hierin doet u diepgaand kennis op over het nieuwe pensioenstelsel en hoe u dit kunt toepassen in uw eigen praktijk.

Ja, ik wil me inschrijven voor deze opleidingsdagen

U bent enthousiast geworden en wilt deelnemen. Leuk dat u erbij bent!

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname voor medewerkers van leden van VNO-NCW en MKB-Nederland. Vervanging door een collega is mogelijk tot 2 weken voor aanvang.

U kunt zich alleen inschrijven voor de bij elkaar horende sessies van 29 september en 7 november of die van 3 en 28 november.
Note: hieronder ziet u bijbehorende startdata van de online leeromgeving.

Wet toekomst pensioenen & Governance

Datum Planning Kosten Locatie
8 september 2022 Gratis N.v.t.
13 oktober 2022 Gratis N.v.t.
Inbegrepen
  • Alle lesmaterialen
  • Locatiekosten
  • Dagarrangement met onbeperkt koffie, thee, water en lunch

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor de twee sessies in het najaar 2022. Dus wees er snel bij. Bent u te laat met inschrijven en zijn de sessies vol? Geen zorgen, we plaatsen u dan op de reservelijst. Als er een plekje vrij komt, dan nemen we per e-mail of telefonisch contact met u op.

Soms wordt de tijd ingehaald door prioriteit en kunt u er toch niet bij zijn. Wij vragen u om dit zo snel mogelijk, uiterlijk 2 weken voor de eerste opleidingsdag, aan ons door te geven. Dat is wel zo netjes. Dan kan iemand anders, die ook graag aan deze 2 opleidingsmodules wil meedoen, uw plek benutten.

Voorbereiding

Een mix van leermiddelen maakt het plezierig om te leren. U bereidt de lessen voor en toetst uw kennis in de online leeromgeving. 3 weken voor de start van de opleiding krijgt u toegang tot de leeromgeving van SPO. Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst besteedt u ongeveer 8 uur aan zelfstudie.

Vragen?

Heeft u vragen over de opleiding en/ of inschrijving, neem dan contact op met SPO. Voor vragen over uw lidmaatschap kunt u terecht bij uw contactpersoon bij VNO-NCW.


Anderen gingen u voor

Deze dagen gaven mij een goed overzicht van de belangrijkste onderwerpen in de Wet Toekomst Pensioenen

Het had voor mij veel toegevoegde waarde om met elkaar in gesprek te gaan, van gedachten te wisselen en inspiratie op te doen

Ik heb veel nieuwe informatie opgedaan over de verschillen tussen beide contracten in het nieuwe pensioenstelsel

De vooraf aangeboden stof, de kennis(uitwisseling) en interactie tijdens de sessies bieden handvatten om mee aan de slag te gaan

De uitleg was toegankelijk en de docent had goede interactie met de deelnemers