Essay Pensioenspecialist collectieve pensioenen

  • 28 juni 2023
  • Examen

Essay pensioenspecialist collectieve pensioenen

U sluit de leergang af met het examen Pensioenspecialist collectieve pensioenen. Dit examen bestaat uit twee onderdelen: een schriftelijk examen en het schrijven van een essay over een actueel pensioenonderwerp. 

Het schrijven van een essay is de tweede exameneis van het examen Pensioenspecialist collectieve pensioenen. Met het schrijven van een essay willen wij u uitdagen en stimuleren om over een actueel pensioenonderwerp na te denken en uw mening over dit onderwerp beargumenteerd te beschrijven.

Het cijfer voor het essay telt voor 30 procent mee in het eindcijfer.

Een essay is een tekst waarin u een betoog houdt over een actueel pensioenonderwerp. Onderbouwd met argumenten geeft u uw eigen mening over het onderwerp. Uw mening moet nadrukkelijk in het essay naar voren komen; alleen een beschrijving van het gekozen onderwerp is niet voldoende. U kunt een voorbeeldessay downloaden om een indruk te krijgen van wat wij van u verwachten.

De andere exameneis van het examen Pensioenspecialist collectieve pensioenen is het maken van een schriftelijk examen (linken naar pagina schriftelijk examen). Voor beide examenonderdelen moet u zich apart inschrijven. Na uw inschrijving ontvangt u van ons een schriftelijke bevestiging. Twee weken voor het schriftelijk examen ontvangt u de uitnodiging.

Als u het examen succesvol afrondt, ontvangt u het diploma Pensioenspecialist collectieve pensioenen. U slaagt voor het examen als uw eindcijfer een 5,5 of hoger is en u beide examenonderdelen afsluit met tenminste een 5,0.

De SPO Essayprijs voor extra motivatie

Met uw essay dingt u mee naar de SPO Essayprijs. Een vakjury van (bekende) pensioenprofessionals kiest jaarlijks een winnend essay. Schrijft u het beste essay? Dan bent u winnaar van de jaarlijkse SPO Essayprijs. Uw essay verschijnt via de mediakanalen van SPO.

Leergang collectieve pensioenen

Dit essay is onderdeel van de Leergang collectieve pensioenen

 

Objectief en onafhankelijk

SPO heeft haar opleidings- en examenactiviteiten strikt gescheiden. Zo kunt u ervan op aan dat de examens objectief en onafhankelijk zijn. De examens staan bovendien onder toezicht van de Examenkamer. Deze ondertoezichtstelling garandeert de kwaliteit en onafhankelijkheid van het diploma. Een SPO-diploma kan daarmee gezien worden als betrouwbare norm voor de pensioensector.

advies

Advies nodig?

Benieuwd welke opleiding of welk leertraject het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie, ambitie en ervaring? Neemt u dan vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies van onze ervaren opleidingadviseurs.

Planning & investering

Essay Pensioenspecialist collectieve pensioenen

Datum Planning Kosten Locatie
28 juni 2023 €310,- N.v.t.
7 december 2023 - €310,- N.v.t.
Schriftelijk examen Pensioenspecialist collectieve pensioenen

Schrijf u ook direct in voor het schriftelijk examen

Datum Planning Kosten Locatie
9 januari 2024 €445,- N.v.t.


Al onze opleidingen en examens zijn vrijgesteld van BTW.

advies

Advies nodig?

Benieuwd welke opleiding of welk leertraject het beste aansluit bij uw persoonlijke situatie, ambitie en ervaring? Neemt u dan vrijblijvend contact op voor een persoonlijk advies van onze ervaren opleidingadviseurs.