header

Werken aan geschiktheid

Pensioenfondsbestuurders en overige medebeleidsbepalers moeten aantoonbaar geschikt zijn. Alleen over pensioenkennis beschikken is niet langer voldoende. Om geschikt gevonden te worden, moet een bestuurder aantoonbaar voldoen aan een diepgaander én breder spectrum aan eisen. Waarom worden deze eisen gesteld? En nog belangrijker: hoe kan daaraan worden voldaan?

Deze laatste vraag staat centraal in dit whitepaper. Hierin presenteren wij een model om geschiktheid binnen een pensioenfonds vorm te geven: hoe kan een bestuur geschikt worden, zijn en blijven? Met het doorlopen van de zeven stappen uit het model komt een helder geschiktheidsplan tot stand, dat zo veel mogelijk voldoet aan de eisen van de wet en toezichthouder.

In deze nieuwste versie van dit whitepaper zijn de volgende wijzigingen verwerkt:

  • De wijziging van het Besluit uitvoering Pensioenwet en Wet verplichte beroepspensioenregeling (Staatblad 2013 329 en 581)
  • De aangescherpte geschiktheidseisen zoals DNB die heeft geformuleerd in haar nieuwsbrief van december 2013 en februari 2014
  • De Handreiking geschikt pensioenfondsbestuur van de Pensioenfederatie van februari 2014
  • De Handreiking Code Pensioenfondsen van de Pensioenfederatie van februari 2014
SPO heeft deze whitepaper geschreven in samenwerking met mr. Paulien Siegman. De whitepaper is geactualiseerd door mr. Leo Blom.

Vul hieronder uw gegevens in en u ontvangt direct de whitepaper per e-mail.

Even geduld a.u.b.

Legenda

Bij dit veld is invoer verplicht.

Onze Cases

Wilt u met ons in gesprek over de ontwikkeling van geschiktheid en vakbekwaamheid?

Laat uw telefoonnummer achter. Wij bellen u op een voor u geschikt moment. 
Of stuur ons een e-mail: advies@spo.nl